Vind een opleiding

Dierenverzorging - NHA

Duur: 6 mnd
Richtprijs: €179.00
Taal: Nederlands
Aanbieder: NHA

>> Meer info

Ben je een dierenliefhebber en heb je één of meerdere huisdieren? Of werk je beroepsmatig met dieren? De cursus Dierenverzorging geeft je inzicht in het omgaan met dieren.

Huisdieren spelen in het leven van veel mensen een belangrijke rol: een hond, kat, knaagdier of zelfs goudvis maakt deel uit van het gezin, maar vaak ontbreekt de kennis.

Weet je bijvoorbeeld waarom een kat spint? Mag een hond mee-eten met het gezin? Is een ronde kom wel goed voor je goudvis? Kortom, hoe zorg je voor een tevreden en gezond huisdier?


Van hond tot cavia
In de cursus Dierenverzorging komen alle populaire huisdieren uitgebreid aan bod: honden, katten, paarden, konijnen, cavia's, vogels, schildpadden, schapen, kippen, vissen, enzovoort. Dit maakt de cursus extra afwisselend en het zorgt ervoor dat je uitgroeit tot een ware dierenkenner.

De cursus is uitermate leerzaam voor huisdierbezitters, maar ook een aanrader wanneer je overweegt een huisdier te kopen. Een goede voorbereiding is immers noodzakelijk.

Heb je op je werk regelmatig te maken met dieren? Dan levert de cursus je een schat aan praktische informatie.


Lichaamstaal
Je leert over het gedrag van dieren en hun leefomgeving. Je leert de lichaamstaal verstaan, zodat je dieren beter gaat begrijpen. Je staat stil bij huisvestingsvragen: waar moet je op letten en hoe hou je hokken, manden en kooien proper?


Ziektes herkennen
In de cursus is er volop aandacht voor de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Maar je ontdekt ook hoe je herkent of een dier ziek is en hoe je een ziek dier optimaal verzorgt.

Kom je beroepshalve met dieren in aanraking, dan is het onderwerp wet- en regelgeving ook belangrijk. Wil je bijvoorbeeld bij een kinderboerderij, een asiel, de dierenbescherming of dierenwinkel werken? Dan komt de kennis van de cursus Dierenverzorging je zeker van pas.


Meer plezier
De cursus Dierverzorging is zeer compleet. Na de cursus kun je nog beter voor je huisdier zorgen en daar beleef je op korte en lange termijn veel plezier aan. Volg de cursus Dierenverzorging.


Gedrag en leefomgeving
Je leert hierin veel over het gedrag, de bouw en de herkomst van gezelschapsdieren en over allerlei diersoorten en rassen. Met deze kennis kun je er voor zorgen dat dieren zich prettig voelen. Ook leer je de lichaamstaal verstaan, waardoor je dieren beter gaat begrijpen.


Huisvesting
Er is veel keuze op het gebied van huisvesting. Waar moet je bij aanschaf op letten? Is alles wel goed hygiënisch schoon te houden? Hoeveel dieren mogen erin? Hoe richt je een hok, kooi, mand enzovoort het beste in? Dit zijn slechts enkele van de vele boeiende onderwerpen die hierin worden behandeld.


Gezondheidszorg
Ruime aandacht voor de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Door een verzorgingsplan te maken worden er geen belangrijke zaken vergeten. Maar hoe herken je nu of een dier ziek is? Allerlei ziekten, ziekteoorzaken en ziektepreventie komen aan bod. Met deze kennis kun je zieke dieren optimaal verzorgen.

Fantastische, leuke cursus voor werk en hobby!


>> Meer info